top of page

Metallfeber
Galleri Mejan, Stockholm 2018

Svinweb.jpg

Verket består av en akrylstruktur, en fot av sink, en hand an bronse, et svinehode av bronse (hodet er en kopi av et svin som står inne i den Svenske Konstakademien og utenfor den Kungeliga Konsthøgskolan) og en elektolyse av kobbersulfat og sinksulfat.

    Foten, svineholdet og elektrolytten reagerer med hverandre, foten blir svart og forvirret inn elektrolysen, kobber krystalliserer seg på snuten til svinet og det dannes strøm som driver en elektrolyse inne i svineholdet. Innsiden av svinehodet gir fra seg kobber som krystalliseres på hånden. 

dryppsenweb.jpg

Skulpturen består av en metalltank fylt med vann som ledes ned til kobberrør. I kobberrørene er det veker som gjør at det drypper vanndråper ned på noen piezo krystaller som er i bøtter. Piezokrystallene omgjør den kinetiske energien i dråpene til elektrisk energi. Elektrisiteten driver en elektrolyse som gjør at kobber krystalliserer seg på kobberrørene. 

    Verket lager en dryppe lyd som syklisk drypper saktere, fram til luftbobler beveger seg opp til melketanken (Som gir en metallisk lyd, og de begynner å dryppe raskere.)

glassweb.jpg
fotweb.jpg
bottom of page